Saturday, May 30, 2009

my yahoo mail kena hack!! tolong !

i noticed this like a week ago
my yahoo mail is now welcoming JAYDA.





yes u heard me. Jayda.






notice that Hello, Jayda! instead of Hello, Farah!

WheresTheHouse??!! <--- as in WTH
squeeze me, i am born farah not jayda or what..
and what's with the pic??
that's so not me..
seriously, i'm no blonde.i'm brunette..
heh xD


and another one... i noticed this at someone's 'mybloglog'




notice that CoolBabeBrat ??? that's me??!!
omg i would never describe myself like that
anything like CoolBabeBrat or HotSmokin'Chic or AwekCunBergetah
so not me lol

WheresTheHouse ntah..

what's wrong with my yahoo account??
do u think someone hacked it?? or whatever???

help! suggestions or comments welcomed..

♥terima kasih♥
♥thank you♥
♥syukran♥
♥xièxiè♥
♥nandree♥
♥kamsahamnida♥
♥syukriya♥
♥merci♥
♥gracias♥
♥salamat♥


Jun Pyo chibi Yi Jeong chibi


current mood : pissedoff.gif pissed off! grrr

13 comments:

Nadzrulife* said...

...hmm maybe sblm nih kamu xperasan yang mungkin kamu dah termasuk dlm perangkap scam page yang menyerupai yahoo! mail account... (xnak terang lebih lanjut pasal ni)

maybe, ini mmg kesalahan kamu, menggunakan password yang biasa org guna seperti tarikh lahir, no ic dll...

nak xnak selepas ni kamu kena change password menggunakan abjad+huruf+character yg lebih susah org nak pecah...dan pastikan semasa login id, ada >> https:// << itu menunjukkan secure...hohoho...

cth pass: c0M3l*k3?

hahaha..pandai2 laa buat kan..ok tu jer...harap itu membantu...atas kecuaian diri sendiri...Yahoo! mmpunyai system security yg sgt kuat, ssh utk org hack, melainkan kite yg memudahkan cracker... :)

faradeeba said...

nadzrulife* : thank u atas penjelasan nih..

ye salah sndri sbab letak password yag agak senang..

hmmm...tapi org tau ke sape fav artis saye??dalam ramai2 ni??

hahah

thnks again btw

White Square said...

tukar password. lepas tuh clearkan segala cookies dan sebagainya.

Gunalah Firefox.

White Square said...

eh jadi awaklah coolbabebrat itu. ingat awek seksi manalah yang baca blog saya. hau hau hau!

faradeeba said...

white square : hmmm nak tuka paswod pon takleh..pelik tol aade error je.rasenye kne delete la acc nih..

isk2

hahaha sorilah kalo saye
tak macam awek seksi yg awak ingatkan tuh..

nak wat cmne =D

Nadzrulife* said...

@faradeeba: xmustahil utk org tau...boleh guna kaedah cuba jaya,try & error...

jadi nak xnak..kena tukar password..bab2x error yg kamu alami time nak tukar password itu sy xtau..huhuhu...hope dpt tukar laa yer..

owh~ lupa..sy laki..avatar je gatai letak pic pompuan..huhuhu...

faradeeba said...

nadzrulife: ya..ok understood
yelah arapnye dapat..
tak sanggop lagi ade double identity ni..hahah

oic..hehe paham2 xD

harmila said...

kakakakaka...sexy u..hahaha
jap iklan ape yang u sruh me click tu..xde iklan pung..

YULI said...

i encountered this problem to, they didn't change my name though but the photo, DARN! they replaced it with a bitchy one! tsk

faradeeba said...

lala : hahah..sexy la sangat kan..
=p

ade iklan tuh..kalo takde u kena refresh page balik..heheh

*mke tak malu*

yuli : yeah..who the heck did this to us??humpph..

still having problem with it though..
and i just use this email for non-important stuff..

pity us both =[

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

Secret Drifter said...

kena phish.. sbb maybe u kena YM or Gmail yg nampak mcm betul tapi tipu punya... hati2 la..

also kadang2 mereka boleh bagi benda takut..

apa2 pun hati2 n baca atas tu.. html tu

faradeeba said...

secret drifter: oyeke..tak sangke ad yg tipu2 jgak ye..

thanks 4d info :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...