Tuesday, May 19, 2009

better ada musuh pandai drpd kawan bodoh

check out kenapa kat akhir post ni~~



malaysia dipromosikan lagi
in both good and bad ways..

saya tengok satu cerita hindustan baek punya kat Zee Tv.
tajuk dia 'Jurm'.
main leads were Bobby Deol and Lara Dutta(ex Ms Universe tuh...)




bila sebut pasal promosi ni mestilah kita dapat the idea that
this film was shot in malaysia..

and yes, it did.


banyak tempat pelancongan featured kat sini..
as well as malaysian-related stuff
contohnye stadium bukit jalil, teksi wane merah, logo P kat kereta,
putrajaya etc
siap tunjuk penjara malaysia, sekali ngan si bobby deol and lara dutta ni pakai
uniform banduan warne putih tuh skalik
oklah..promosikan tourism in malaysia(walopon ayat atas ni tak berkaitan)



tapi yang tak bestnya, bile nak sampai ending tuh...
ade la part inspektor india and pengawal polis cina bercakap
nak tau die cakap ape














"?&*^%$#(@#?":&*&%$%#@!%$#@*&&%"?&*^%$#(@#?"(?:&*%$#@!:;*&^%^&$#%$#&%$#@!&^^%^%&&$#%$$#@
(?:&*%$#@!:;*&^%^&$#%$#&%$#@!&^^%^%&&$#%$#@


bahasa apa ni??tamadun apakah?puak mane ni?
siyes sebijik,sepatah haram aku tak paham
bukan bm, bkan mandarin, bukan tamil..
ok tiga bahasa utama bangsa kat msia ni kira
kita familiar la gak kan dengar
(kekdadang layan gak cerita taiwan kat 8tv ngan tamil kat tv2 ari ahad sebenarnye..hehe)

serius tak familiar langsung
and mulut yang cakap ngan sore kuar pon tak sama
nampak sangat tak real
isk2
kok ye pon suruh la inspektor tuh speaking omputih
universal languange kot..
nampak la real, and not a disgrace for us malaysians




especially to the chosen ones(yang minat cerita hindustan)
isk2 saya la tuh salah sorangnye... =p
SAMJE?!



saje random : kat cerita ni pon ada dialog "kat malaysia ni ada satu perumpamaan..lebih baik ada musuh yang bijak daripada kawan yang bodoh"...

betul ke ada proverb ni???tak pernah dengar pon,,so don't ask me why..hahah

Jun Pyo chibi Yi Jeong chibi


current mood :weird.gif feeling weird

current music : she's no you- jesse mccartney

6 comments:

karmila said...

hahahaha..mcm2 ehh u..
apepon bobby deol an.henshem..
hahahaha

karmila said...

damn bored..damn bored.hahaha

faradeeba said...

lala: haahha..i'm channeling my boredom of staying home with blogging..kui2

emm die ok la. not bad..

go makcik go makcik..blog till u drop

alone said...

ahak3. nak jimat masa buat skrip, diorang meraban jela. senang =)

faradeeba said...

alone : hahah.kok ye pun, gune bahase industan pon ok jek...cam cite don tuh..

tak wat saket ati...

~~emo2~~ =p

faradeeba said...

ohya thanks for visiting my blog alone..do come often =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...