Friday, April 3, 2009

ekau ni lembik la........LEMBIK ke?

firstly it's the 3rd april so,a very 18th happy birthday to my sis, nurfatihah.
u are such a great sister(of course-lah,she's the only one)
and it's great to have u in this family kerana anda adalah mak lawak
dalam keluarga ini sekaligus menyerikan lagi keluarga ini(takpelah
kadang2 kena jugak bagi compliment.once a year pon.)

kidding.I LOVE u sis!

alhamdulillah dalam beberapa hari ini(tak tahu kenapa lately ni
aku suka guna ayat skema.sindrom apekah??) aku banyak menangis
sekaligus membuatkan aku lebih tenang dan aman damai sentosa.
ok.i may look fragile from the outside but actually i am very hard inside. itu batu
banyak besar ada duduk dalam kepala

tapi sejak tragedi di bulan november ke disember arituh(yelah bagi aku ia tragedi.for some people its a blessing.happy for them though.sama lah macam situasi politik kat perak dulu..) aku senang menangis.
dan juga selepas kejadian tempoh hari..

bila pikir2, aku sedar yang duduk di rumah membuatkan semakin lembik.
ya,kat rumah aku sangat senang lenang. bukan senang lenang apa.
what i meant was i don't have any responsibilities.
nak masak kat situ dapur hah, tak payah pikir nak betul2kan rambut gerbang2 macam nanny finetuh nak kluar bli makan, nak keluar mane2 mama bleh anta kan or tak pun abah's chauffer(uncle oli ure the best!)can handle it tak payah nak susah2 jalan kaki, nak cuci mate ke hah bukak je tv tuh,tekan2 remote control kan senang sekelip mate dapat .kui3. tak payah susah2 nak usha. , nak duet sket ke abaaah.....sambil membesarkan mate ibarat kucing meminta disuapkan ayam golek,insyaAllah dijamin sukses tanpa perlu berpanas terik atau berisiko diragut nak ke bank,macam2 lagi la.

isk2..desebabkan takde tanggungjawab la aku semakin lembik dan lembab dan lebam.
hoho..pretty harsh to myself.tapi pasal takde tanggungjawab ni la aku senang sangat menangis sebab petty2 things ni. macam masalh lelaki ni.ye la dah takde serious thinking nak dibuat. kalau tak mesti aku tengah stay up baca chemistry cam amir and other unisa-ans(camni ke?) yang ade test chemistry nanti dan bukannya tulis post ini.kalau tak mesti aku tengah kelam kabut menyiapkan assignment yang deadlinenya 2 minggu depan(omg wth!!haha).tak pun aku sekadar bersungguh-sungguh me'revise nota-nota masa lecture tadi sebagai persediaan final nanti(ececech SEKADAR tuh..tak leh bla tol)

tapi yang lepas sudah lepas dan tak mungkin aku boleh putar balik jam nih.kalau boleh pon
aku tak nak pegi mase intec dulu.nak gi time kecik2 dulu and insist jugak abah masukkan saya dalam sekolah cina walaupun beliau kene transfer mase tuh..hukhuk..

masalah lelaki saya itu sudah selesai dan saya jangka yang dia juga sudah tidak mahu saya dalam diri dia lagi.(ok kat bawah ni maybe jiwang sikit and if happens that ade orang bace post ni, sekali lagi sila tinggalkan rasa menyampah anda di sini sekarang juga atau skip sahaja perenggan ini.sekian terima kasih).ok tak kisahlah saye pon tak nak lagi awak kontek2 saye lagi sebab tuh rase cam nak tuka no fon tapi takut boyfren2 saye around the world ni susah plak nak kontek.isk2..saye jugak yang susah nanti. a few days b4,i cried and thanks to u for that. takpelah at least those tears are not for jerks, sebab awak antara lelaki paling baik pernah saye jumpe. saye mintak maap sebab saya yang mule jauhkan diri dari awk sebenanye.i was stupid and now that ive realised that, it's already too late.i hope we won't meet each other in the future.cos i don't wanna be britney in 'from the bottom of my broken heart' -chorus part. i just want to move on.






i started crying.again.



current mood : not good.again.

current music: without u- mariah carey

5 comments:

oryza sativa said...

just go on with your life...
yg dah lepas tu anggaplah sbg satu sejarah... yg baik kita ikut, yg krg baik kita cuba baiki.....
hari ni adalah realiti dan esok adalah impian...

earth angel said...

betul ape amir ckp tuh
wuteva happened for reason
ye mmg seng ckp dr laluinya farah
i know that
sbb saya pun ade zaman'jatuh' saya
who knows rezeki awak masa akan dtg lg banyak dr sekrng
and owh yeah.who is the lucky boy
cheers farah
-u know i always love u friend!-

faradeeba said...

amir : thanks.saye tau tuh.tapi kkdg x tlpas than engat balek the past.
kkdg je..hehe

izi : ye hopefully langit tak slalu mendung pasnih.hehe

lucky ke?hahah..en ayam. =p

-i love u too my friend~~

karmila said...

owwkehh..
x shangke cmtu shekali u.huhu
so..lagu rehab pun seswai la neh
kire ngan u an..hehe

xpe2..4get bout him..
kan ckp die nice..hehehe..

xpe2 lupekan die..
mari cari bakal hubby beriman!!
hehe..yg berjanggut dan berkopiah ekk

faradeeba said...

lala: yup
insyaAllah i cube.
hhehe..insyaAllah
hahaha berkopiah berjanggut..

emm not yet interested.for now.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...