Tuesday, April 7, 2009

fanatiknya beliau pada parti pemerintah

i am not really into politics.
was before.
but not anymore.
but this situation is kinda interesting for me

warning : harap post ini tidak disalahanggap. ini hanye sekadar perkongsian kisah biase si penulis.bukan nak suroh sokong sape2 aaa.trimas


it's 8pm something when mama and i were watching oprah. and suddenly teringat pulak
hari ni merupakan hari ketiga-tiga batang ai, bukit selambau and bukit gantang ada pilihan raya kecil serentak. so apparently, the results maybe dah sampai buletin utama kot.

farah : em mama dah kol 8 lebih la. tak tengok berite ke? tengok sape menang..
bondaku sayang : eii mama tak nak..takut la bn kalah. mama takut tak boleh tdo.
farah : err...r u serious? bia btol mama ni (sambil buat muke pelik) emm takpelah.intenet ade.nti diba check la sndrik.
bondaku sayang : diba janganlah..jangan bagitau mama result die.janji tau.nanti mama takleh tido.esok nak sekolah(beliau seorang guru)
farah : (gelak gelak gelak dan gelak) ok2. klaka la mama ni(ayat cliche saye)

so we continued watching oprah.


ok.skrg she's in bed, so iwas kinda excited to know.
just curious.
so i checked for the results online.

then i found out that the opposition won 2 out of 3.
bn only succeeded in batang ai.

hmmmmmmmm...............

















mesti mama frust gile.
sangat.amat.esok bile die tau.


dan saye pon sedih juge.
sebab mama sedeh.
macam nk meleleh pon ade ni..
i am no crybaby.
kan saye cakap saye maken emosi sekarang.
terlebih emosi lately........








current mood : sad.gloomy.

2 comments:

Redzwan Abdullah said...

dont go into politics...

bahaya...

memeningkan...

Haha...

kalau nak join gak. jangan fanatik...

Nanti jadi macam mama kamu...

faradeeba said...

dr redz : yup.thanks 4d advice.
politik memong poning.
tak tau mane btol..

sememangnye tak sesuwei bagi orang tak berjiwe srius cam saye.
hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...