Thursday, March 26, 2009

amaran keras kepada future husband aku! jangan bace!

Ayam 3 Rasa Sayang
courtesy resepi:Hjh Norsalena Hj Salleh
courtesy gambar:sendri punya la..


selamat aku masak hari ni..itu pun sebab adik aku,ti ada test memandu hari ni,kalau tak,most probably ikut rutin harian kami sejak sebulan lepas..ti masak-akak basuh pinggan etc..minggu-minggu sebelumnya ada la juga aku masak..

hoho..itulah kebenarannya.aku sebenarnya hampeh bab-bab memasak ni..,i really suck at it!kali terakhir aku masak aku tak ingat.dalam sebulan lepas lah.yang aku ingat bebenar,hari tu hari jumaat.kari daging.aku ni sebenarnya suka cuba resepi dalam internet kalau nak masak.especially amende yang aku tak familiar.(punya la teruk sampai nak masak kari pun nak kena tengok resepi, and then turned out tak sedap pulak tuh).

kepada fuhaz(fu-ture haz-band)moi,jangan cakap aku tak warning dulu! hasilnya kari tu, rasa rempah yang tak cukup masak, seisi rumah aku haram jadah tak makan habis dan akhirnya menjadi santapan enak para kucing kat belakang rumah..heh

yang ayam aku masak kat atas ni hasil resepi kat Mesra forum..bab tengok resepi-resepi ni bukan aku aje tau, adik moi pon same...hoho.kitorang memang agak suka menjengah-jengah resepi sebab family kami yang memang simple orangnya..makanan kami biasanya hanya terdiri daripada satu lauk tidak vegetarian dan satu lauk vegetarian.dan selalunya bertahan sehingga ke makan malam. so nak lah sekali-sekala makan something different from the usual

amaran tuh bukan ape,saja.nanti kantoi la kat fuhaz aku yang fuwyf dia ni haram jadah bab kuali, senduk ni..hohoho.agaknya sedap ke apa yang aku masak ni??

ni aku jawab sendirik..mesti la SEDAP kalo tak watpe aku susah-susah tayang..berbaloi juge le aku berperang dengan minyak panas berbekalkan apron sebagai baju besi, penutup kuali sebagai perisai dan spatula selaku pedang..kemenangan pertama selepas peperangan pertama sebulan lepas

ngeeeee ;p



current mood :full.gif fuuuulll..

current music : miss independent-ne-yo

5 comments:

earth angle said...

hahhaah
so funny!!
=)
farah saya rindu awak
=)

faradeeba said...

mish u too~~
in fact,saye rindu kwn2 sydney kte jugak

best awk shopping sane..
jeles!!

oryza sativa said...

farah... kena pandai masak... hehe
aku dah pndai masak skg ni... hhehe..
dulu pndai makan je...

hazmi damien said...

it looks delicious..yummy!

faradeeba said...

amir : ye2..tgah membesekan diri..hehe.nti blk msia leh la wat umah terbuka ek amir.masak sndrik =p

ame: thanks =) my first success.hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...