Saturday, March 19, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa terbaik =)






malam semalam dapat la juga at last tengok hikayat merong mahawangsa together with brit,nab,shikin,eza,mira
agak frust as we missed out the early part
sebab isk satu couple ni yang kejap nak tengok cerita apa tah pukul 10 , pastu suddenly pukul 12 la,
pastu esok pula la..nak pilih seat lagi la..
adoii harap boleh consider sket la orang lain lepas ni ye kak =)

hikayat merong mahawangsa is actually the ONLY cerita melayu
that i can watch again.kat CINEMA.
the ONLY one.

so since i've missed the early part and that i can bear watching it again, siapa2 baik hati nak sponsor tiket dialu-alukan..heheh ;p

*btw 3 kali i tengok twilight kat cinema ..hehe

ok so tak sangka pulak suka movie ni as masa mula keluar dulu
tak ada perasaan sangat..lama2 bace kat blog sana sini banyak cakap best,
though banyak juga kata tak.so rasa nak tengok lak.
and it it turned out very worth-watching.

movie macam magika, pisau cukur, gol & gincu, sepet ke..boleh la tengok lagi
kat tv ke.download ke

tapi yang macam lagenda budak setan (ni frust betul tengok as i've had high expectation) , v3, adnan sempit (tak faham why movie ni pernah dapat kutipan..memang tak paham), papadom ke..
sorry screw i tak mau tengok lagi

overall merong mahawangsa memang la ada flaws here and there
teknik CGI dia tak perfect mana
choppy editing
tapi kan still much much better than movie melayu lain
thanks to the good plot and lakonan certain actors yang bagus
and please jangan compare dengan hollywood ke ape
bajet rm8juta je.bukan ratus juta dolar
even spiderman tu perasan CGI dia cam kartun gak tau

btw stephen cakap melayu memang alamak..cair
teehee
ummi nazeera pun okla.not bad.
tapi actually i expected more from her after reading such good reviews pasal dia
khir rahman memang terbaik la jadi orang jahat,
rasa meremang je time dia ngan princess tu
jehan miskin omigosh kenapa takde dialog langsung
tsk2
craig fong the chinese admiral..emm lagi suka dia watak moden kot and time sekali tu
jadi nippon in one of the episodes of 'crossing'..
nampak pucat semacam dia dalam cita ni

stil sebagai manusia biasa and a paying customer, nak komen sikit la..
1) nape mesti hero mati? ok i suka happy ending.tu je ;D
2) scene cermin teori archimedes tu..tak kesah la memang tak logik pun
cos dia amek kisah bakar burung garuda kalo ikut hikayat betul..tapi dalam cerita ni alamak comel nye la hai cermin nye..
b4 tengok i expect cermin besar gile..=D

score movie ni pun best
2 thumbs up for the malaysian philharmonic orchestra
2 thumbs up for the KRU brothers

btw cite ni 100x lagi best than PGL the movie.


k semalam penat b'viva ngan dr norazian pasal pokok witch hazel. thank god i did a pretty decent research pasal chemical constituent dia.dapat la "good job" ntok grup kitorang =)
so sekarang sambung lagi assignment, EAW research report yang berlumba2 minta dihantar minggu ni..

okes bye

saje random: nak tengok beastly tapi tak tayang kat kuantan.i am no 4 pun tak sempat nak tengok.

looking forward 4 breaking down part 1 bulan 11 ni, pirates of caribbean (tapi the third movie 'at worlds end' tak best langsung omg. so no high hopes la kali ni), transformers 3(yet yang 2nd tu pun alamak punya la tunggu bila nak habis.boring gila ..huhu), xmen (hugh jackman ada of cos rasa nak tengok..hehe)

opp ciknad tengah kat kl tengok suju! sedih tak dapat gi tahun ni..had so much fun last time

3 comments:

fathiahRAIHANA said...

haii cassies hehehe . adek i jelezzz tengok header kamoo ^^

btw , suka cite niehhh . hehe . walopom hero mati .. huuuu . tp mmg KRU dasyat habiss kot :D

puteri said...

syabas KRU. Filem dari negara kita pun tak kurang hebat.

faradeeba said...

fathiahraihana:
hai fellow cassie! =)
mnat jaejoong gak?

my fren buatkan ntok i.sorta bday present camtu..hehe

dasat sungguh.mutu keunggulan =D

puteri: betul2..agakny cite ap lg lpas ni kn

=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...